woensdag 1 augustus 2012

yoghurt vruchten dessert

yoghurt met vruchten dessert
Foto van EetinBalans
Dit is een fris en fruitig nagerecht.

Zelf heb ik deze gemaakt voor vrienden die bij ons kwamen eten die meestal niet zo van de dessert zijn, maar dit ging erin als "koek".
Zelf had ik het idee om de volgende dag dit gerecht op te maken.
10 plakken kunnen ervan gesneden worden en we waren met 5 personen, dat wordt de volgende dag ook weer smullen dacht ik.
Zover is het niet gekomen iedereen nam nog een plak van dit yoghurt gerecht.
Probeer het maar eens wij hebben het gegeten na het eten van spare ribs met sla en zelf gemaakte friet.
Een goede combinatie.
Maak dit gerecht een dag van te voren.

Recept 


Plakken van yoghurt met verse vruchten.

IngrediĆ«nten voor de yoghurt
3/4 liter volle yoghurt
100 gr witte basterd suiker
10 bladeren gelatine
200 ml slagroom
uitgeperste citroen
lange vingers
Ingrediƫnten voor vruchtenlaag
50 ml bosvruchten siroop
350 ml water
1 eetlepel witte basterd suiker
3 bladeren gelatine
verse vruchten :bramen, rode bessen, gehalveerde blauwe druiven zonder pit, bramen, aardbeien

Materiaal: cake blik - plastiek folie - mixer - pan

Bereiding:
Maak eerst de vruchtenlaag.
Breng in een cakeblik het plastiek folie zodat de vulling er makkelijk uitgehaald kan worden.
Week in koud water de 3 gelatine bladeren gedurende 5 minuten.
Kook in een pan de 50 ml siroop,350 ml water en 1 eetlepel basterdsuiker.
Haal de pan van het vuur en leg de uitgeknepen gelatine erin.
Leg op de bodem van het cake blik de vruchten en giet hierover het siroopmengsel tot de vruchten net onder staan.
Zet deze in de koelkast en wacht tot het gestold is. ( 1-2 uur)
Yoghurt mengen met 125 gr suiker.
Week in koud water de 10 gelatine bladeren.
Verhit in een pan de citroensap van een hele citroen.
Haal de pan van het vuur en leg de uitgeknepen gelatine erin.
Laat even afkoelen tot kamer temp. en giet het dan door de yoghurt meng alles.
Klop de slagroom stijf en meng deze door de citroenyoghurt.
Giet dit mengsel over de gestolde vruchten laag.
Als laatste de lange vingers er boven op.
Laat dit nu een nacht in de koelkast opstijven.
Het verwijderen van dit dessert gaat gemakkelijk als je op het cakeblik een groot bord zet deze dan omkeren samen met het cakeblik.
Verwijder het cakeblik en voorzichtig het plastiek folie, eventueel vers fruit erbij leggen.
Snij voor je gasten in plakken van 2 cm het dessert aan.

Smakelijk
Dees van den Hoogen van EetinBalans 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier je opmerking