zondag 1 juli 2012

Zevenblad pesto


Zevenblad pesto

Zevenblad groeit zo ongeveer overal. En het woekert enorm en is een hardnekkig onkruid dat zich ondergronds verspreid. Heb je het eenmaal in de tuin dan ben je er niet zo een twee drie weer vanaf.
Zevenblad zit boordevol vitamine C, provitamine A en kalium, calcium, magnesium, kiezelzuur. In de volksgeneeskunde gebruikte men zevenblad bij de behandeling van jicht en reuma. De naam (Podagra) verwijst daar ook naar. 
recept


Ingrediƫnten:
Pluk in je tuin of in het bos de jonge bladeren van het zevenblad 
Olijfolie 
Geraspte Parmezaanse kaas 
Pijnboompitten 
Knoflookteen


Was de zevenblad bladeren en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Breng de zevenblad en de knoflookteen in een hoge beker en giet hierbij de olijfolie toe ( niet te veel anders wordt de pesto te dun)
Met een staafmixer het mengsel fijn maken.
Voeg daarna de pijnboompitten erbij en mix nogmaals.
Op het laatst de Parmezaanse kaas toevoegen. Lekker op brood met kaas, en kipfilet.

Probeer eens een tosti met deze pesto, kaas en salami 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier je opmerking