dinsdag 11 september 2012

spitskool in de wok


Spitskool met kip


Wist je dat
Spitskool veel vitamine C en Kalium bevat .
En om 200 gr te verbranden moet je ca 6 min.wandelen of 11 min. stofzuigen. 
recept:



    Spitskool in de wok

Recept voor 2 personen  (per persoon  550 kcal )

       IngrediĆ«nten:
Spitskool 400 gram
1 fijn gesneden ui
1 Kipfilet
Krenten een eetlepel
3  middelgrote  aardappels
1 appel
1 theelepel kerriepoeder
Zout en peper
Olijfolie maximaal 2 eetlepels

       Bereiding:
Snij de spitskool in lange dunne repen.
appels in blokjes.
Krenten wellen in warme thee of water
Vast kokende aardappels schillen en in blokjes van ca 1,5 cm snijden.
Kook deze even gaar.

In een wok de fijn gesneden ui bakken samen met de kerrie in olijfolie
en daarna de kipstukjes blokjes van 2 cm erin mee bakken.
Zout en peper erbij en laat even mee bakken.

Dan voeg je de spitskool erbij en als deze gaar is de appels samen met de krenten.
En als allerlaatste de aardappels toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier je opmerking