woensdag 26 september 2012

Maissoep





Op de markt zag ik verse maïskolven liggen een lekkernij die nu te koop is.
De suikermais ligt bij mij in de zomer op de bbq.
Nu in het najaar is het ook lekker om er een maaltijdsoep van te maken.
Mais valt onder graanproducten en is rijk aan vitamine B6 en B1




Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling, de afbraak en opbouw van aminozuren, waaruit eiwitten zijn opgebouwd. Vitamine B6 reguleert de werking van bepaalde hormonen en is nodig voor de groei, bloedaanmaak, het immuunsysteem en het zenuwstelsel. 
Vitamine B1  is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam, de werking van de hartspier en het zenuwstelsel.


Maïssoep als maaltijdsoep met kip en pasta

Recept voor 4 personen  (per persoon  223 kcal )



Ingrediënten:
2 verse maïskolven
1 ui
knoflookteen
3  aardappels
takje tijm
laurierblad
bonenkruid het liefst verse
theelepel groene curry pasta ( of sambal )
2 bosuitje
verse peterselie
1 kipfilet
60 gram gedroogde pasta ( fusilli )
zout en peper
olijfolie
Turksbrood

Bereiding:
Verwijder de bladeren van de maïskolven, halveer de mais door deze te breken en snij met een koksmes zagend de maïs eraf. Dit breken is om te voorkomen dat de mais weg springt je kunt er ook voor kiezen om een diepe bak te gebruiken.
Zie  film

Kook de kipfilet samen met de tijm, bonenkruid en laurierblad in een pan met 1,5 liter water in ca 30 minuten gaar.
Haal de kipfilet eruit en zeef de bouillon en bewaar deze.
Schil de aardappels en maak kleine blokjes.
Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan met olijfolie voeg er de groene curry erbij of sambal.
Giet de bouillon erbij en voeg de mais erbij.
Vervolgens  de maïskorrels en de aardappels, kook het geheel nog 20 minuten tot alles gaar is.
Giet de soep in een blender en mix het tot een gladde massa.
Kook de pasta gaar en snij de kipfilet in repen.
Peterselie fijn hokken en de bosuitjes in ringen snijden.

Rooster 4 sneeën Turksbrood onder de gril besprenkeld met olijfolie.
Serveer de soep in diepe borden en leg in het midden  de kip, pasta, peterselie en bosui.
Eet smakelijk.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier je opmerking