donderdag 11 oktober 2012

Herfst lunchgerecht geroosterd brood met champignons en tamme kastanjes

                                           

Tamme kastanjes  en eekhoorntjesbrood ze zijn er weer.









Tijdens een wandeling in het bos zag ik ze liggen en kon de verleiding niet weerstaan.
In mijn jaszak vol met de tamme kastanjes en eekhoorntjesbrood wandelde ik verder en thuis aangekomen maakte ik dit gerecht.







Herfst lunchgerecht geroosterd brood met eekhoorntjesbrood en tamme kastanjes

recept

Recept Ingredienten:

kastanje champignons 
eekhoorntjesbrood 
ui
zoete aardappel
lente uitje
tamme kastanjes
olijfolie en boter
zout en peper


Bereiding:

De zoete aardappel schillen en in dunnen plakken snijden.
Snij de tamme kastanjes in met een mesje zodat deze van binnen goed gaar worden.Kook deze in een pan met water  waar enkele champignons en de zoete aardappel in zitten.



Na 20 minuten de kastanjes eruit halen en pellen.
Snij de kastanjes en de overgebleven champignons grof.

Snipper het uitje en bak deze in olijfolie met een klein klontje boter.
Voeg hieraan de rest van de ongekookte champignons, eekhoorntjesbrood en de tamme kastanjes  eraan toe en bak ze even.
Op het einde de zoete aardappel erbij en de gekookte champignons.



Serveer op een geroosterd volkoren brood met daarboven op de gesneden lente uitje en 
Bewaar de bouillon van de champignons en eekhoorntjesbrood om er soep van te maken.Nog een tip maak  risotto van de bouillon van  eekhoorntjesbrood erg lekker.

Eet smakelijk
Dees van den Hoogen van Eet in Balans




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier je opmerking