woensdag 31 oktober 2012

rijsttafel Bami Pangang



Bami Pangang




 Recept:



 Ingrediënten:



2 ui
1 knoflooktenen
stukje gember van 2 cm vers geraspt of gemalen gemberpoeder 1 theelepel
1/2 theelepel sereh ( citroengras)
 6 eetlepels ketjap manis
2 theelepels maïzena
500 gr varkensvlees hamlappen
olie
250 ml  hot ketchup
1 ½  eetlepels citroensap
½  eetlepel palmsuiker ( goela djawa )of bruine suiker
sambal
Lente uitjes

Bereiding:
Snipper de 1 ui en de knoflook.
Schil de verse gemberwortel en hak deze ook fijn je kunt het ook met een fijne rasp raspen.
Roer de ui, gemberwortel, sereh, knoflook, 5 eetlepels ketjap, 2-3 eetlepels olie en maïzena door elkaar.
Wentel jet vlees erdoor.

Verwarm de oven op 175 ºC.
Braad het vlees in de oven ca 30 minuten donkerbruin.
Dek het vlees af met aluminiumfolie als het te donker wordt.

Snij de andere ui fijn en bak in een pan met olie glazig.
Voeg er de ketchup, 1 eetlepels ketjap, citroensap en de goela djawa erdoor.
En verwarm het nog even.
Voeg er de lente uitjes op het einde eraan toe
Het vleesvocht samen met het vlees aan de saus toevoegen.
Op een laag vuur laten staan tot het opdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier je opmerking