Recept:
op 2 kg augurken 150 gr zout en daarop 2 liter kokend water.
inmaken 2 kg augurken
400 ml azijn
450 ml water
400 ml azijn
450 ml water
150 ml wijn
100 gr suiker
1 eetlepel dille
4 laurierbladeren
1 eetlepel mosterdzaad
3 kruidnagels
peperkorrels
Verse rode peper
4-5 grote potten
De potten met heet sodawater ontsmetten en daarna naspoelen
met heet water.
De deksels in een pan met kokend water laten koken.
Zet de warme potten voor 15 minuten in een oven van 120 Graden
De deksels in een pan met kokend water laten koken.
Zet de warme potten voor 15 minuten in een oven van 120 Graden
Meet de augurken op de lengte van de pot.
Of snij de augurken in plakken of repen.
Kook de suiker, azijn,wijn,kruiden en het water totdat de suiker opgelost is.
Deze nog 10 minuten door laten koken
Vul de potten met augurken.
Giet de hete azijnoplossing met de kruiden in de potten tot de augurken onder het zoetzure vloeistof staan.
Kook de suiker, azijn,wijn,kruiden en het water totdat de suiker opgelost is.
Deze nog 10 minuten door laten koken
Vul de potten met augurken.
Giet de hete azijnoplossing met de kruiden in de potten tot de augurken onder het zoetzure vloeistof staan.
Sluit de potten en zet deze op de kop weg voor 10 minuten.
Daarna de potten omkeren.
De oogst van de moestuin, naast koken is mijn hobby ook het kweken van groeten en fruit.
BeantwoordenVerwijderen