zaterdag 25 juli 2015

augurken zoetzuur

Recept:

augurken in zoetzuur

Augurken in zoetzuur

Dag van tevoren de augurken laten staan in een bak met zout en  water
op 2 kg augurken 150 gr zout en daarop 2 liter kokend water.

inmaken 2 kg augurken
400 ml azijn
450 ml water
150 ml wijn 

100 gr suiker
1 eetlepel dille
4 laurierbladeren
1 eetlepel mosterdzaad
3 kruidnagels
peperkorrels
Verse rode peper

4-5 grote potten 

De potten met heet sodawater ontsmetten en daarna naspoelen
met heet water.
De deksels in een pan met kokend water laten koken.
Zet de warme potten voor 15 minuten in een oven van 120 Graden

Meet de augurken op de lengte van de pot.
Of snij de augurken in plakken of repen.
Kook de suiker, azijn,wijn,kruiden en het water totdat de suiker opgelost is.
Deze nog 10 minuten door laten koken

Vul de potten met augurken.
Giet de hete azijnoplossing met de kruiden in de potten tot de augurken onder het zoetzure vloeistof staan.

Sluit de potten en zet deze op de kop weg voor 10 minuten.
Daarna de potten omkeren.

1 opmerking:

  1. De oogst van de moestuin, naast koken is mijn hobby ook het kweken van groeten en fruit.

    BeantwoordenVerwijderen

Geef hier je opmerking