Stifado Grieks stoofpotje met pasta
Heb je geen tijd dan is een stoofpotje de uitkomst.
Zelf laat ik het vlees de avond van te voren lekker stoven in de pan.
Op de bank met een goed boek of een spannende film gaat het bereiden van het vlees gewoon door.
Ouderwets draadjes vlees ? Nee hoor gewoon van nu. Probeer dit recept en laat het me weten wat jij ervan vindt.
Recept voor 4 personen
Ingrediƫnten:
400 gram sucadevlees
mespunt nootmuskaat
3 kruidnagels
2 laurierbladeren
1/2 theelepel gemalen komijnzaad
mespunt nootmuskaat
1 kaneelstok
3 jeneverbessen
klein blikje tomatenpuree
1 ui grof gesneden
1 knoflook in schil
1 blik tomaten
1 eetlepel worcester saus
1/2 eetlepel honing of suiker
scheutje azijn
2 takjes verse tijm
2 courgette
pasta
olijfolie
zout en peper
Materialen: thee-ei of mortier en een stoofpan
Bereiding:
Kruid het vlees met zout en peper.
Stop de kruidnagel, jeneverbes in de thee-ei. Je kunt er ook voor kiezen om het in een mortier fijn te malen dan komen de kruiden nog meer vrij.
Bak het vlees om en om bruin.
Voeg de grof gesneden ui erbij en de tomaten puree.
Bak dit even door.
Voeg nu de komijnzaad,nootmuskaat, blik tomaten, laurierbladeren, kaneelstok, knoflook in schil, worcester saus en scheutje azijn toe.
Giet er water bij, zorg ervoor dat het vlees onder de vloeistof staat.
Voeg het thee-ei en de tijm erbij.
Als het kookt draai je het gas lager en laat het voor 3,5 uur met een deksel op de pan sudderen.
Haal het ei en de tijm eruit.
Schil van de knoflookteen verwijderen en de knoflook met een vork fijn maken en terug in de saus leggen.
Voeg de honing of suiker toe.
Zo het vlees is klaar en laat het een nacht rusten.
Volgende dag
Vlees opwarmen
Kook de spaghetti pasta
Bak de in blokken gesneden courgette in een koekenpan met olijfolie.
Leg op een bord de pasta daar bovenop het vlees met de saus en dan de courgette.
Geniet van het leven, leef om te genieten
Eet smakelijk
Dees van den Hoogen van EetinBalans
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Geef hier je opmerking