donderdag 28 maart 2013

pasta met kruidig stoofvlees

Pasta met kruidig stoofvlees en erwten

pasta met kruidig stoofvlees


Een goed vullend gerecht.
Maak het stoofvlees een dag van te voren, de smaakstoffen komen dan nog meer in het vleesgerecht.
Verrassend de combinatie van kardemom en de zoetigheid van de erwten echt de moeite waard om dit op tafel te zetten. 


Pasta met kruidig stoofvlees en erwten


Ingrediënten:                                             
                                                                           
 3 procureurlappen in grove stukken gesneden         
1 ui gesneden                                                        
2 fijn gesneden knoflooktenen                               
1 stengel bleekselderij fijn gesneden
1 gesneden rode paprika
1 klein blik tomatenpuree
300 ml water of rode wijn
450 gr diepvrieserwten
2 laurierbladeren
paprikapoeder
3 kardemompeulen
2 kruidnagels
2 bosbessen
1/2 theelepel koriander zaad
olie en boter
1 eetlepel azijn
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel suiker
1 eetlepel maizena
pasta


procureurlappen ( schouderkarbonade zonder bot)
snelkookpan




kardemompeulen-bosbessen- kruidnagel-korianderzaden

Bereiding:
Bak de stukken vlees in olijfolie en een klontje boter, kruid het met zout, peper en paprikapoeder.
Voeg de ui, knoflook en azijn eraan toe.
Bak deze even mee.
De tomatenpuree en de groentes erbij en  even aanbakken.
Blus af met water ( kan ook rode wijn) tot het vlees onder staat.
Dan laurierblad, korianderzaad en de gekneusde kardemom ,kruidnagel en bosbessen in een thee-ei stoppen en in de pan leggen.
Breng het aan de kook en zet dan het vuur laag.
Laat dit afhankelijk van de pan ( snelkookpan 1 uur en een braadpan 3 uur ) zachtjes sudderen.
Tot het vlees uit elkaar valt.
Haal het thee-ei eruit.
Breng verder op smaak met sojasaus en suiker.
De maïzena met water mengen en toevoegen voor extra binding. 
De erwten even mee laten koken.
Op het eind de pasta erdoor mengen.



Dees van den Hoogen
Eet in Balans









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier je opmerking