Winterse knolselderij soep
Het regende de hele dag en na het spinnen had ik trek in een kom soep.
In de koelkast lag nog een stuk knolselderij en een zelf gestoomde makreelfilet.
Binnen een kwartier had ik de soep op tafel staan, het vult goed en door de vis krijg je zo ook je nodige vitamine D binnen, want naar buiten gaan is geen pretje
Volg het recept en geniet ervan.
Knolselderij soep
Ingredienten: Voor een persoon
250 g knolselderij
ca 300 ml kippenbouillon
kerrie 1/2 theelepel
40 gr gestoomde makreel
olijfolie
makreelfilet zelf stomen op een riet stoommand met daarin bakpapier of koop het in de winkel
In een pan de de in blokjes gesneden knolselderij verwarmen.
Kruiden met kerrie en even aan bakken.
Giet er de bouillon erbij en laat even doorkoken.
Met een staafmixer pureren.
Leg in een kom stukken makreel en giet hierover de soep.
totaal 280 kcal
15 g vet waarvan 2 verzadigde vetten
13 g eiwitten
16 g koolhydraten
12 g vezels
Dees van den Hoogen
Eet in Balans
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Geef hier je opmerking