vrijdag 1 februari 2013

knolselderijsoep

Winterse knolselderij soep



Het regende de hele dag en na het spinnen had ik trek in een kom soep.
In de koelkast lag nog een stuk knolselderij en een zelf gestoomde makreelfilet.
Binnen een kwartier had ik de soep op tafel staan, het vult goed en door de vis krijg je zo ook je nodige vitamine D binnen, want naar buiten gaan is  geen pretje
Volg het recept en geniet ervan.


Knolselderij soep
Ingredienten: Voor een persoon

250 g knolselderij 
ca 300 ml  kippenbouillon 
kerrie 1/2 theelepel
40 gr gestoomde makreel  
olijfolie

makreelfilet zelf stomen op een riet stoommand met daarin bakpapier of koop het in de winkel

In een pan de de in blokjes gesneden knolselderij verwarmen.
Kruiden met kerrie en even aan bakken.
Giet er de bouillon erbij en laat even doorkoken.
Met een staafmixer pureren.

Leg in een kom stukken makreel en giet hierover de soep.

totaal 280 kcal 
15 g vet waarvan 2 verzadigde  vetten
13 g eiwitten
16 g koolhydraten
12 g vezels

Dees van den Hoogen
Eet in Balans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier je opmerking