woensdag 12 december 2012

pannenkoek

Hartige Pannenkoek

hartige pompoen pannenkoek

Van  pompoenpuree die ik in de diepvriezer had staan was de bedoeling om  soep  te maken.
Lekker makkelijk dacht ik.
Alleen mijn dochter wilde liever pannenkoeken.
Wat dacht je van pompoenpannenkoeken zei ze.
Dat was een goed idee.
Samen hebben we ze gebakken en lekker opgegeten.
Zie recept


Pompoen pannenkoeken

Ingrediƫnten voor 4-6 pannenkoeken

300 gr pompoenpuree 
1 ei
125 gr tarwebloem
250 ml melk
walnoten
8 dadels
bakje kastanje champignons

De pompoenpurree maak je door de pompoen te schillen en de pitten te verwijderen in stukken snijden en ca 10 minuten koken met wat zout.
Giet het water af en pureer het met een staafmixer of blender
Laat het wat afkoelen dit kan een dag van te voren, heb je te veel vries het in voor een andere keer.

Voeg aan de puree de melk,bloem en het ei toe.
Met een garden los kloppen en het beslag is klaar om hiervan pannenkoeken te bakken.
Leg de gebakken pannenkoeken op een bord plaats hierop een deksel hou ze warm door dit bord op een pan waarin kokend water zit.


De dadels in lange repen snijden.
Walnoten in droge koekenpan even verwarmen.
Champignons bakken als de pannenkoeken allemaal gebakken zijn.

Leg op een pannenkoek de champignons,dadels en walnoten.
Kan ook met schenkstroop of appelstroop

Smakelijk
Dees van den Hoogen van Eet in Balans 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier je opmerking