1 kg courgette
2 ui ( rode )
250 ml wijnazijn
120 gram suiker
3 eetlepels zout
1 ½ theelepel mosterdzaad
1 theelepel kurkuma
1 theelepel dille
per pot
1 laurierblad
3 jeneverbessen
4 groentepotten met kokend water en soda schoon gemaakt
Snijdt de courgettes in de lengte door en verwijder de
zaadlijst met een lepel.
Snij in blokjes van 1 cm groot.
Snijdt de uien in ringen.
Voeg deze bij elkaar en strooi het zout erover, laat dit
circa 3 uur in de koelkast staan.
Spoel deze na de 3 uur goed af met water en laat het
uitlekken.
Kook in een pan de azijn met de suiker totdat deze oplost.
Voeg de mosterdzaad, kurkuma en de dille eraan toe.
Kook het nog even.
De uitgespoelde courgette kunnen er nu in kook deze
gedurende 3 minuten.
Schep de courgette in de potten druk goed aan en voeg er tot
aan de rand wat zoetzuren sap erbij sluit het af en laat het op zijn kop
afkoelen.
Deksel zal dan in gaan deuken, dan zijn de potten vacuĆ¼m
getrokken.
gewichtconsulent Dees van den Hoogen van EetinBalans
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Geef hier je opmerking