zondag 3 augustus 2014

courgette zoetzuur



courgette in zoetzuur



Courgette in zoetzuur

1 kg courgette
2 ui ( rode )
250 ml wijnazijn
120 gram suiker
3 eetlepels zout
1 ½ theelepel mosterdzaad
1 theelepel kurkuma
1 theelepel dille

per pot
1 laurierblad
3 jeneverbessen
4 groentepotten met kokend water en soda schoon gemaakt

Snijdt de courgettes in de lengte door en verwijder de zaadlijst met een lepel.
Snij in blokjes van 1 cm groot.
Snijdt de uien in ringen.
Voeg deze bij elkaar en strooi het zout erover, laat dit circa 3 uur in de koelkast staan.

Spoel deze na de 3 uur goed af met water en laat het uitlekken.

Kook in een pan de azijn met de suiker totdat deze oplost.
Voeg de mosterdzaad, kurkuma en de dille eraan toe.
Kook het nog even.
De uitgespoelde courgette kunnen er nu in kook deze gedurende 3 minuten.
Schep de courgette in de potten druk goed aan en voeg er tot aan de rand wat zoetzuren sap erbij sluit het af en laat het op zijn kop afkoelen.
Deksel zal dan in gaan deuken, dan zijn de potten vacuĆ¼m getrokken.



gewichtconsulent Dees van den Hoogen van EetinBalans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier je opmerking