vrijdag 1 augustus 2014
Frambozen jam light
Frambozenjam met minder suiker
Frambozen jam met minder suiker door agar-agar toe te voegen.
Deze jam bestaat uit ca 20% suiker.
Het kan ook zonder suiker.
Agar- agar is te koop bij de toko dit zakje bevat 7 gram en is voldoende voor 1 kg frambozen
recept:
1 kg frambozen
180 gr suiker
1 zakje agar agar van 7 gram ( een eetlepel)
1 1/2 eetlepel citroensap
Zeef
Jampotten met sodawater schoongemaakt
Kook de frambozen samen met de suiker voor 8 minuten in een pan.
Zeef de pitjes eruit.
Nu heb je ongeveer 800 gram over voor de jam
Voeg de agar-agar en de citroensap erbij en kook nog voor 3-4 minuten zodat de agar-agar goed zijn werk kan doen.
Giet de hete jam in de potten.
Zet ze voor 5 minuten ondersteboven zodat ze vacuum gaan trekken.
tip:
Neem wat jam op een schotel en zet deze even in de koelkast om te kijken of het de juiste dikte heeft.
gewichtconsulent Dees van den Hoogen van EetinBalans.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Geef hier je opmerking