zondag 17 augustus 2014

komkommer zoetzuur

komkommer in zoetzuur

Komkommer in zoetzuut

2 komkommers
300 ml wijnazijn
300 ml water
125 gr suiker
1 eetlepel dille
2 laurierbladeren
1 eetlepel mosterdzaad
2 grote potten 

De potten met heet soda water ontsmetten en daarna naspoelen met heet water.
De deksels in een pan met kokend water laten koken.
Zet de warme potten op een houten plank.

Meet de komkommers op de lengte van de pot.
Snij deze stukken in lange stukken zodat de komkommerstukken in de pot passen.

Kook de suiker, azijn en het water totdat de suiker opgelost is.
Voeg de dille en het mosterdzaad eraan toe en kook het nog even door.

Vul de potten met de komkommers.
Bij iedere pot een laurierblad toevoegen.
Giet de hete azijnoplossing met de kruiden in de pot.
Zorg ervoor dat de komkommers onder de vloeistof komen te staan.
Maak de randen schoon met keukenpapier en sluit af.

Laat het op een donkere plaats staan en na enkele weken kun je deze zoetzure komkommers eten.

Dees van den Hoogen 
gewichtconsulente van EetinBalans





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier je opmerking