zaterdag 14 december 2013

rozenbottel lijsterbes jam



rozenbottels

Rozenbottel-lijsterbes jam

Een jam met een tikkeltje bitterheid.
In oktober kun je lijsterbessen en rozenbottels vinden, eet deze niet rauw vooral de lijsterbessen zijn ongekookt giftig.
Rozenbottels bevatten veel vitamine C


200 gram lijsterbessen
500 gram rozenbottel ( van de duinroos)
500 gram suiker
dit is een hoeveelheid voor een pot 

Was de lijsterbes en de rozenbottels.
Voeg de suiker aan de lijsterbessen en rozenbottels en laat een nacht staan.
Kook de volgende dag dit mengsel met water tot de rozenbottels zacht zijn.
Zorg ervoor dat het net onder water staat.
Met een roerzeef pureren en vang de massa op in een pan.
Nog even de kook erover zodat het heet in de pot gegoten kan worden.
Giet dit in een schone pot.


Tip leg de lijsterbessen een nacht in de diepvries dan worden deze minder bitter

rozenbotteljam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier je opmerking