woensdag 31 oktober 2012

rijsttafel Atjar Tampoer


Atjar Tampoer





Recept


Ingrediƫnten:


1 ui
2 knoflooktenen
olie
2  theelepel djintan (komijnpoeder)
1  theelepel djahe ( gemberwortel poeder ) kan ook verse gemberwortel zijn
1  theelepel sereh  ( citroengras poeder )
1  theelepel  Laos  
1  laurierblad
100 ml azijn
1 eetlepel suiker
1 eetlepel pindakaas
¼ bloemkool fijn gesneden
200 gr witte kool  gesneden in dunne slierten
1 winterpeen in keukenmachine fijn gesneden
 zilveruitjes zoetzuur kleine pot
 augurken   zoetzuur kleine pot
1  theelepel koenjit ( Kurkuma )

Bereiding: 
Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig, voeg alle kruiden behalve de koenjit toe.
Doe dan de gesneden groente, de zilveruitjes, de augurken en op het laatst de koenjit erbij.
Laat alles 10-15 minuten pruttelen.
Laat de atjar tampoer afkoelen.

De kruiden zijn bij een Toko te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier je opmerking