Atjar Tampoer
Recept
Ingrediƫnten:
1 ui
2 knoflooktenen
olie
2 theelepel
djintan (komijnpoeder)
1 theelepel
djahe ( gemberwortel poeder ) kan ook verse gemberwortel zijn
1 theelepel
sereh ( citroengras poeder )
1
theelepel Laos
1 laurierblad
100 ml azijn
1 eetlepel suiker
1 eetlepel pindakaas
¼ bloemkool fijn gesneden
200 gr witte kool
gesneden in dunne slierten
1 winterpeen in keukenmachine fijn gesneden
zilveruitjes
zoetzuur kleine pot
augurken zoetzuur kleine pot
1 theelepel
koenjit ( Kurkuma )
Bereiding:
Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig, voeg alle
kruiden behalve de koenjit toe.
Doe dan de gesneden groente, de zilveruitjes, de augurken en
op het laatst de koenjit erbij.
Laat alles 10-15 minuten pruttelen.
Laat de atjar tampoer afkoelen.
De kruiden zijn bij een Toko te krijgen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Geef hier je opmerking