Bami Pangang
Recept:
2 ui
1 knoflooktenen
stukje gember van 2 cm vers geraspt of gemalen gemberpoeder
1 theelepel
1/2 theelepel sereh ( citroengras)
6 eetlepels
ketjap manis
2 theelepels maïzena
500 gr varkensvlees hamlappen
olie
250 ml hot
ketchup
1 ½ eetlepels
citroensap
½ eetlepel
palmsuiker ( goela djawa )of bruine suiker
sambal
Lente uitjes
Bereiding:
Snipper de 1 ui
en de knoflook.
Schil de verse gemberwortel en hak deze ook fijn je kunt het
ook met een fijne rasp raspen.
Roer de ui, gemberwortel, sereh, knoflook, 5 eetlepels
ketjap, 2-3 eetlepels olie en maïzena door elkaar.
Wentel jet vlees erdoor.
Verwarm de oven op 175 ºC.
Braad het vlees in de oven ca 30 minuten donkerbruin.
Dek het vlees af met aluminiumfolie als het te donker wordt.
Snij de andere ui fijn en bak in een pan met olie glazig.
Voeg er de ketchup, 1 eetlepels ketjap, citroensap en de
goela djawa erdoor.
En verwarm het nog even.
Voeg er de lente uitjes op het einde eraan toe
Het vleesvocht samen met het vlees aan de saus toevoegen.
Op een laag vuur laten staan tot het opdienen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Geef hier je opmerking