Varkensvlees in zoet zure saus
recept
Ingrediënten:
Klein blikjes ananas op lichte siroop
1 ½ eetlepel tomatenketchup
2 ½ theelepel vissaus
1 eetlepel suiker
2 eetlepels wijnazijn rode
olie
250 gr varkensfilet dag van
tevoren gesneden en in karnemelk met sap van augurken marineren
2 knoflook tenen
½ wortel
1 ui
½ rode peper
½ komkommer
2 tomaten
koriander ( optie)
topiocameel of maïzena
Bereiding: Wokgerecht
Meng de ananassap met de tomatenketchup, azijn, vissaus en
de suiker in een kom
Haal de zaden uit de komkommer met een lepel en snij deze in
stukken met een kartel mes.
De wortel schillen halveer het in de lengte en met een
kartel mes in plakken.
Snij de ui grof ( net zo groot als de andere groente)
Knoflook fijn snijden.
Rode peper in de lengte snijden, de zaden verwijderen en in lange
repen snijden.
Tomaat grote stukken snijden 8 partjes
Ananas in stukken snij deze 4x door
Dep het vlees droog en kruid het met zout en peper.
Verwarm de olie in de wok en bak het varkensvlees.
Schep het uit de wok als het gaar.
Bak nu met wat olie knoflook en ui
daarna de wortel en als laatste de komkommer, rodenpeper en de ananas.
Roer alles goed door en verwarm het nog voor ca 2 minuten.
Voeg het kommetje met de saus en vlees erbij en verwarm het
geheel even.
Indien het te nat blijft eventueel wat binden.
1 ½ theelepel
topoicameel met wat water mengen en toevoegen.
Breng eventueel verder op smaak met kruiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Geef hier je opmerking