woensdag 31 oktober 2012

rijsttafel varkensvlees in zoet zure saus

Varkensvlees in zoet zure saus


varkensvlees in zoetzure saus


recept



Ingrediënten:


Klein blikjes ananas op lichte siroop
1 ½ eetlepel tomatenketchup
2 ½ theelepel vissaus
1 eetlepel suiker
2 eetlepels wijnazijn rode
olie
250 gr varkensfilet dag van tevoren gesneden en in karnemelk met sap van augurken marineren
2 knoflook tenen
½  wortel
1 ui
½ rode peper
½ komkommer
2 tomaten
koriander ( optie)
topiocameel of maïzena

Bereiding:  Wokgerecht

Meng de ananassap met de tomatenketchup, azijn, vissaus en de suiker in een kom
Haal de zaden uit de komkommer met een lepel en snij deze in stukken met een kartel mes.
De wortel schillen halveer het in de lengte en met een kartel mes in plakken.
Snij de ui grof ( net zo groot als de andere groente)
Knoflook fijn snijden.
Rode peper in de lengte snijden, de zaden verwijderen en in lange repen snijden.
Tomaat grote stukken snijden 8 partjes
Ananas in stukken snij deze 4x door

Dep het vlees droog en kruid het met zout en peper.
Verwarm de olie in de wok en bak het varkensvlees.
Schep het uit de wok als het gaar.

Bak nu met wat olie knoflook en ui daarna de wortel en als laatste de komkommer, rodenpeper en de ananas.
Roer alles goed door en verwarm het  nog voor ca 2 minuten.
Voeg het kommetje met de saus en vlees erbij en verwarm het geheel even.
Indien het te nat blijft eventueel wat binden.
1 ½  theelepel topoicameel met wat water mengen en toevoegen.
Breng eventueel verder op smaak met kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef hier je opmerking