Tamme kastanjes en eekhoorntjesbrood ze zijn er weer.
Tijdens een wandeling in het bos zag ik ze liggen en kon de verleiding niet weerstaan.
In mijn jaszak vol met de tamme kastanjes en eekhoorntjesbrood wandelde ik verder en thuis aangekomen maakte ik dit gerecht.
Recept Ingredienten:
kastanje champignons
eekhoorntjesbrood
ui
zoete aardappel
lente uitje
tamme kastanjes
olijfolie en boter
zout en peper
Bereiding:
De zoete aardappel schillen en in dunnen plakken snijden.
Snij de tamme kastanjes in met een mesje zodat deze van binnen goed gaar worden.Kook deze in een pan met water waar enkele champignons en de zoete aardappel in zitten.
Na 20 minuten de kastanjes eruit halen en pellen.
Snij de kastanjes en de overgebleven champignons grof.
Snipper het uitje en bak deze in olijfolie met een klein klontje boter.
Voeg hieraan de rest van de ongekookte champignons, eekhoorntjesbrood en de tamme kastanjes eraan toe en bak ze even.
Op het einde de zoete aardappel erbij en de gekookte champignons.
Serveer op een geroosterd volkoren brood met daarboven op de gesneden lente uitje en
Bewaar de bouillon van de champignons en eekhoorntjesbrood om er soep van te maken.Nog een tip maak risotto van de bouillon van eekhoorntjesbrood erg lekker.
Eet smakelijk
Dees van den Hoogen van Eet in Balans
Herfst lunchgerecht geroosterd brood met eekhoorntjesbrood en tamme kastanjes
receptRecept Ingredienten:
kastanje champignons
eekhoorntjesbrood
ui
zoete aardappel
lente uitje
tamme kastanjes
olijfolie en boter
zout en peper
Bereiding:
De zoete aardappel schillen en in dunnen plakken snijden.
Snij de tamme kastanjes in met een mesje zodat deze van binnen goed gaar worden.Kook deze in een pan met water waar enkele champignons en de zoete aardappel in zitten.
Na 20 minuten de kastanjes eruit halen en pellen.
Snij de kastanjes en de overgebleven champignons grof.
Snipper het uitje en bak deze in olijfolie met een klein klontje boter.
Voeg hieraan de rest van de ongekookte champignons, eekhoorntjesbrood en de tamme kastanjes eraan toe en bak ze even.
Op het einde de zoete aardappel erbij en de gekookte champignons.
Serveer op een geroosterd volkoren brood met daarboven op de gesneden lente uitje en
Bewaar de bouillon van de champignons en eekhoorntjesbrood om er soep van te maken.Nog een tip maak risotto van de bouillon van eekhoorntjesbrood erg lekker.
Eet smakelijk
Dees van den Hoogen van Eet in Balans
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Geef hier je opmerking